vineri, 9 ianuarie 2015

Cornulete cu untura, nuca si gem



                Cine mai doreste, cine mai pofteste, au iesit destule :)))



Ingrediente :

400 gr faina
200 gr untura
un praf de sare
1 plic praf de copt
2 linguri otet
100 gr nuca de cocos
100 gr nuci macinate
100 gr gem de fructe
1 ou
50 ml lapte
zahar pudra

Preparare :

 Se amesteca untura cu faina si praful de copt, putina sare, otetul si nuca de cocos.
 Se framanta bine pana devine un aluat nelipicios.
 Se infasoara in folie de plastic si se da la frigider timp de o ora.
 Intre timp se amesteca miezul de nuca pisat cu gemul.
 Se scoate aluatul de la rece, se imparte in cateva bucati egale apoi se intind sub forma de disc pe masa de lucru.
 Dupa decuparea aluatului in triunghiuri potrivite se aseaza pe fiecare cate o lingurita din umplutura de gem cu nuca, si se ruleaza sub forma de cornulet.
 Se aseaza cornuletele in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, apoi se ung cu oul batut  amestecat cu lapte.
 Se dau la cuptor pentru 40 min. la foc potrivit. Sunt gata cand devin aurii.
 La final se pudreaza cu zahar.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu