sâmbătă, 19 octombrie 2013

Pizza cu oua de prepelita





Ingrediente :

400 gr. faina
200 ml apa calda
25 gr drojdie
100 ml. ulei
1/2 lingurita rasa cu sare
un varf lingurita zahar
ketchup
200 gr cascaval
sunca presata
cotlet haiducesc
6 oua prepelita
masline negre
1/2 ardei gras
1 lingurita oregano

Preparare :

Se amesteca drojdia cu sarea si zaharul pana devina lichida, apoi se toarna in mijlocul bolului cu faina.
Se adauga apa calda si se framanta bine impreuna cu uleiul turnat cate putin.
Este gata cand coca nu se mai lipeste de maini sau bol, si se lasa la crescut 30 min., acoperita cu un prosop.

Intre timp se da cascavalul pe razatoare, se feliaza mezelurile, maslinele si ardeiul gras.
Se intinde aluatul si se aseaza in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Marginile se ridica putin si se fac gauri cu ajutorul unei furculite, pe toata suprafata blatului.
Se unge blatul cu ketchup si se presara 100 gr. cascaval, apoi mezelurile, ardeiul, maslinele, restul de cascaval, oregano si la final se sparge din loc in loc cate un ousor de prepelita.

Se la cuptorul preincalzit, 20 min.










4 comentarii:

  1. Arata de nerefuzat! O zi frumoasa! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata foarte bine! Cred ca si gustul este pe masura!

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa este Anda, a iesit o pizza tare buna :) Pupici !

    RăspundețiȘtergere