joi, 17 octombrie 2013

Pilaf cu carnati

In vas Zepter



Ingrediente :

1 cana orez
1 cana apa
2 morcovi
2 cepe
1 ardei gras
6 carnati semiafumati
1 leg. patrunjel
1 lingura ulei
sare dupa gust

Preparare :

Se spala orezul si se tine in apa rece, la inmuiat.
Intre timp se pune vasul la incalzit si se toaca legumele.
Se adauga lingura de ulei in oala, ceapa si morcovul cu putina sare. Dupa 5 -10 min. de calire a legumelor (cu capacul asezat) se pune ardeiul gras, orezul si 1 cana de apa.
Se mai tine pe foc 10 min., timp in care se taie rondele carnatii si se calesc in putin ulei.
Apoi se stinge focul, se adauga carnea si patrunjelul tocat marunt peste pilaf, se potiveste de sare si se tine in continuare oala cu capacul asezat pana ce aceasta se raceste, timp in care orezul infloreste atat cat trebuie, nu se lipeste si nu devine inecacios.








2 comentarii: