sâmbătă, 15 septembrie 2012

Salam de biscuiti


                      Un desert usor si gustos.



   Ingrediente :  

400 gr. biscuiti (Petit Beurre)
400 gr. rahat
250 gr. nuci
50 gr. stafide
25 ml. esenta rom
200 ml. apa
40 gr. cacao
1 pliculet zahar vanilat
un varf de cutit cu sare
putina zeama de lamaie

   Preparare :

  Stafidele se pun la hidratat in esenta de rom si putina apa, atat cat sa le acopere.

  Se sfarama biscuitii, cam de marimea unei alune (si mai mici), iar nucile se pun intr-o tava in cuptorul incins (5-10 min) dupa care se sfarama si acestea.
  Rahatul se taie cubulete mici.
  Restul de apa, zaharul vanilat si praful de sare, se pun pe foc intr-o cratita si se lasa pana la dizolvarea zaharului. Se ia de pe foc, se adauga stafidele (cu tot cu apa si esenta de rom in care au stat) si putina zeama de lamaie.
  Se adauga nucile, rahatul, biscuitii, cacaoa si se amesteca bine compozitia, prin rasturnare.
  Pe o folie de plastic se pun cateva linguri din compozitia de salam, se ruleaza folia si se preseaza, astfel incat ingredientele sa se lipeasca intre ele.
  Se da la frigider pentru minim o ora, dupa care se poate felia si servi.




                             
             








    

9 comentarii:

  1. Ce inimioare apetisante.Vreau si eu una.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce-as servi si eu o feliuta la cafea...arata delicios.

    RăspundețiȘtergere
  3. Minunata prezentarea sub forma de inimioare. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu mare drag Anisoara :)
    Multumesc Sara & Miki :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce mult imi place salamul de biscuiti, iar tu i-ai dat o forma taaare draguta ;)

    RăspundețiȘtergere