vineri, 2 ianuarie 2015

Bezele



                           Cel mai simplu desert, mai pufos si mai dragut :)


     Este pentru prima data cand prepar bezele. Si cum au ramas albusurile de la ouale pregatite pentru maioneza si crema de ciocolata pentru tort, trebuia sa le gasesc o intrebuintare.





Ingrediente :

  • 2 albusuri
  • 150 gr zahar
  • un praf de sare
  • colorant alimentar
  • crema de ciocolata

Preparare :

   Se bat albusurile spuma cu un praf de sare apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana acesta se topeste.
   Se adauga putin colotant alimentar si se amesteca usor pana prinde o culoare uniforma.
   Cu ajutorul unui pos se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor, la foc mic timp de o ora, cu usa putin deschisa.
   Se scot din tava, se lasa 5 min. la racit si se ung cu crema de ciocolata dupa care se unesc cate doua.




2 comentarii:

  1. An Nou fericit cu multa sanatate !
    Cu drag te invit la Provocarea Weekend cu spor, a carei gazda sunt , in aceasta luna !
    http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/01/weekend-cu-spor.html
    Te astept cu drag !

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc de invitatie Sidy :)
    Abea astept sa descopar "Weekend-ul cu spor" :)))

    RăspundețiȘtergere