duminică, 26 mai 2013

Tarta cu cirese


                                    O pufosenie dulce :)))



Ingrediente :

2 oua
200 gr faina
200 gr zahar
2 linguri ulei
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat
zeama de lamaie
un praf de sare

100 gr zahar
2 plicuri zahar vanilat
300-400 gr. cirese fara samburi

Preparare :

 Se separa albusurile de galbenusuri.
 Albusul se bate spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat, mixand in continuare pana acesta se topeste.
 Peste galbenus se toarna uleiul si se amesteca bine, apoi se adauga peste spuma de albus impreuna cu praful de copt stins in zeama de lamaie si faina turnata in ploaie.
 Se amesteca totul incet, cu miscari de jos in sus si se toarna compozitia intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt.
 Ciresele spalate si curatate de samburi, se amesteca cu 100 gr. zahar si cele doua plicuri de zahar vanilat si se tin la frigider cat timp pregatim compozitia tartei.
 Fructele se aseaza peste tarta din tava, cu partea interioara in jos.
 Se da la cuptorul preincalzit pentru circa 30 min la foc mediu.
 Se incearca cu scobitoarea daca s-a copt, iar cand este gata, se scoate si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.




8 comentarii:

  1. Ce pufoase si cat de buna. Fur o bucatica!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si pe a doua ti-o ofer eu :)))
    Mersi si pupici !

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar ca e o pufosenie, dulce si frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma bucur ca-ti place Paula :)
    Mersi !

    RăspundețiȘtergere
  5. cat timp se lasa la rece?

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna Cristina.
    O scoti din cuptor si o lasi sa se raceasca in tava sau pe un platou, 30 min. - o ora...
    (nu se baga la frigider).

    RăspundețiȘtergere