vineri, 25 ianuarie 2013

Chiftele in sos tomate

         

         Papa bun   


                        
Ingrediente :

Chiftele :

500 gr. carne tocata de porc
2 oua
2 cepe medii
cativa catei de usturoi
3 felii de paine inmuiate in apa
patrunjel verde
sare si piper dupa gust
faina
ulei pt. prajit

Sos :

2 cepe
o jumatate de ardei gras
2 linguri pasta de tomate
2 linguri rosii in bulion
200 ml apa
cativa catei de usturoi
patrunjel verde
sare si piper dupa gust
ulei pt. prajit

Preparare :

Chiftele :

 Se amesteca intr-un bol, carnea, ouale, ceapa si patrunjelul tocate marunt marunt, painea inmuiata in apa si usturoiul pisat, iar la final se condimenteaza cu sare si piper.
 Din compozitia de carne se formeaza chiftele de marime potrivita, se trec prin faina si se prajesc in ulei incins pe ambele parti.
 Cand sunt gata, se scot intr-un bol si se lasa deoparte pana pregatim sosul.


 Sos :

 Se toaca ceapa marunt si se pune la calit intr-un tuci, cu putin ulei.
 Cand ceapa s-a calit, se adauga jumatatea de ardei gras tocat, pasta de tomate, rosiile in bulion, apa, putina sare si piper dupa gust si se lasa sa fiarba pana ce da in clocot de cateva ori.

 La final se adauga chiftelele in sos, putin usturoi pisat si cateva fire de patrunjel, se mai lasa 5 min. si se opreste focul.











4 comentarii:

  1. din cate stiu eu la sosul pentru chiftele nu se pune ceapa

    RăspundețiȘtergere
  2. Nimic nu este "batut in cuie", mie imi place cu ceapa si poti incerca si tu :)

    RăspundețiȘtergere