duminică, 10 martie 2013

Blat de tort



Diametrul 23 cm

Ingrediente :

9 oua
9 linguri ulei
9 linguri faina
9 linguri zahar
1  si 1/2 plic  praf de copt
1 plic zahar vanilat

Preparare :

 Galbenusurile se amesteca cu uleiul turnat cate putin, ca pentru maioneza.
 Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare.
 Cand zaharul s-a topit, se adauga crema de galbenusuri, se amesteca bine, apoi se toarna faina (in ploaie) amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor, cu miscari lente de jos in sus.
 Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul deja incins. Se coace la foc moderat.
 Cand este copt, se opreste focul si se mai lasa 5 minute in interior, cu usa intredeschisa.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu