vineri, 24 august 2012

Oua de prepelita, ochiuri in apa

Sanatoase prin continut... gatite sanatos !

         
  




 Ingrediente :                     

oua
sare
apa




Preparare :

 Intr-o tigaie se pune apa cat sa acopere bine diamerul acesteia, se adauga sare dupa preferinta si se pune la fiert.
 Cand apa a inceput sa fiarba (fara a da in clocot), se sparg si se pun ouale de prepelita.
 Se intoarce de pe o parte pe cealalta pentru o mai buna preparare.
 Oul se pune usor si de la o distanta cat mai apropiata de apa, petru a nu se imprastia.
 Le-am servit cu branzica deasupra, rosii si morcovi cruzi, o incantare pentru cea mica :)

                             

Iata un mic rezumat despre beneficiile oului de prepelita :


    Oul de prepelita este mult mai sanatos decat cel de gaina. Acesta contine un complex de vitamine si minerale :
  - vitamina A, B, D3 si E
  - zinc, potasiu, calciu si sulf

    Oul de prepelita contine de 15 ori mai multa vit. B2 si de sase ori mai multa vit. B1, decat oul de gaina, deasemenea contine de opt ori mai mult fier si de cinci ori mai mult fosfor.

    Alte beneficii aduse organismului nostru : 
  - contine enzime care curata depunerile de colesterol de pe peretii vaselor de sange;
  - grabeste recuperarea dupa o operatie;
  - regleaza aciditatea gastrica si digestiva;

    Pentru toate acestea este recomandata cura cu oua de prepelita, impartita in mai multe scheme ce difera in functie de varsta.
    Ouale se consuma crude in fiecare dimineata, pe nemancate.
    Micul dejun se consuma la aproximativ doua ore dupa aceea si se recomanda evitarea cafelei in prima parte a zilei, iar consumul de alcool este interzis pe toata perioada curei deoarece reduce efectele benefice.

    Una din scheme arata asa : 
  - pentru adulti si copii intre 4-7 ani se recomnda 60 oua;
  - se consuma cate 3 oua in fiecare dimineata, timp de 20 zile.

    Spargeti oul inrt-o lingura si dati-l direct pe gat :)
               
                   



  


4 comentarii:

  1. Eu i-am facut Dianei o cura cu oua de prepelita.Sunt grozave.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, sunt grozave si partea buna este ca nu au restrictii cum au cele de gaina.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca preferi ochiurile romanesti, poti sa le gatesti cu ceapa calita amestecata cu rosii sau suc de rosii, si mamaliga. ies o nebunie

    Le gasesti si pe facebook.com/prepelitePrahova

    RăspundețiȘtergere
  4. Mersi pentru idee "Bymos", prepar si eu ceva in genul...dar fara ceapa :) voi incerca si varianta propusa mai sus.

    RăspundețiȘtergere