marți, 28 mai 2013

Prajitura cu capsune


                                                              Rasfatul dulce...



Ingrediente :

6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
3 linguri ulei
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de copt
un praf de sare

300 gr. capsune
300 ml. frisca
50 gr. zahar pudra
1 plic gelatina

Preparare :

 Se separa albusurle de galbenusuri.
 Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se adauga zaharul si zaharul vanilat amestecand bine  pana se topeste.
 Galbenusurile se amesteca cu uleiul si praful de copt stins in zeama de lamaie (sau otet), apoi se incorporeaza in spuma de albusuri. 
 La final se adauga faina in ploaie, se amesteca usor cu miscari de jos in sus si se toarna intr-o tava (30/25 cm) tapetata cu hartie de copt.
 Se da la cuptorul preincalzit si se coace la foc potrivit, timp de aproximativ 30-35 min.
 Se face testul scobiorii, iar cand este gata se scoate si se lsa la racit.

 Fructele se fac piure cu blenderul si se amesteca in continuare cu zaharul pudra pana acesta se topeste.
 Intre timp se pune gelatina la hidratat in putina apa si se incalzeste usor pe foc, amestecand pana la fierbere (a nu se fierbe).
 Pasta de capsune se trece prin sita si se incorporeaza in frisca batuta, apoi se adauga gelatina si se amesteca bine.

 Se taie blatul in doua foi si se aseaza astfel : blat / crema / blat / crema. 
 Se orneaza cu ciocolata rasa si capsune.







11 comentarii:

  1. Dupa cum arata cred ca e una din prajiturile mele preferate :D

    RăspundețiȘtergere
  2. O bunatate de prajiturica! Fug sa-mi cumpar cateva capsune ca sa-mi astampar pofta. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Pastrez una special pentru tine Dia :-*
    Laura, ma bucur ca-ti place :)
    Multumesc Alina si spor la cumparaturi :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Un adevarat deliciu! Cred ca e foarte aromata ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Sara&Miki, multumesc si poftiti va rog :)))
    Asa este Paula, chiar iese tare buna :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Sono certo che è buonissima!! Una felice giornata a Te...ciao

    RăspundețiȘtergere
  7. Grazie , è davvero buono . Una piacevole giornata a voi .

    RăspundețiȘtergere