sâmbătă, 28 iunie 2014

Placinta cu branza

                             

                              Ca la mama acasa :) o placinta pe gustul tuturor ! 




Ingrediente :

1 kg. branza de vaci
400 ml smantana
5 oua + 1 ou pentru uns
zahar dupa gust
2 plicuri zahar vanilat
1 pachet foi de placinta

Preparare :

 Se scot foile de placinta la temperatura camerei pana se decongeleaza.
 Intre timp se da branza pe razatoarea mare, se amesteca cu smantana si ouale apoi se potriveste cu zahar dupa gust, in functie de branza, daca este mai mult sau mai putin sarata. Se adauga zaharul vanilat si se amesteca bine toate ingredientele.
 Se pregateste tava (doua tavi) tapetata cu hartie de copt in care se aseaza un strat de baza al placintei format din 3-4 foi unse fiecare cu ulei. Se pune compozitia de branza si deasupra inca un strat din 4 foi unse.
 La final se bate un ou cu care se unge suprafata placintei si se fac cateva gauri cu furculita din loc in loc.
 Se da la cuptorul preincalzit pentru 30 min. la foc mediu.
 Cand s-a rumenit frumos se face testul cu scobitoarea si este gata atunci cand nu mai ramane branza pe betisor.
 Se scoate din cuptor, se unge intreaga suprafata cu apa rece si se acopera cu un prosop, cand s-a racit se scoate din tava si se portioneaza.

Pofta buna !





2 comentarii:

  1. Plăcinta cu brânză e minunată. Eu adaug şi stafide, după ce în prealabil le las să se înmoaie într-o ceşcuţă cu apă şi esenţă de rom.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Sophia. Da, se pun si stafide, astazi am ales varianta fara :)

    RăspundețiȘtergere