marți, 5 martie 2013

Ciorba de purcel





 Ingrediente :

500 gr. carne de porc (pulpa sau alta carnita macra)
1 cartof mare
2 cepe mari
2 morcovi
1 pastarnac
1 radacina patrunjel
o jumatate ardei gras
cateva spaghete
pasta de tomate (dupa preferinta)
o leg. patrunjel
zeama de lamaie dupa gust
toate acestea la 4 l. apa

 Preparare :

 Se pune apa la fiert si cand a dat in clocot se adauga ceapa, morcovul, pastarnacul, radacina de patrunjel si jumatatea de ardei gras tocate marunt, apoi putin ulei si sare.
 Cand zarzavatul a fiert se adauga carnita de purcel taiata cubulete potrivite.
 Spre final se adauga spaghetele, cartoful taiat cubulete si pasta de tomate. Apoi se pune patrunjelul tocat marunt si se acreste cu zeama de la o jumatate de lamaie.
 Se potriveste de sare daca mai este necesar.
  


4 comentarii: