vineri, 24 mai 2013

Pui la tava cu pilaf





Ingrediente :

- pentru pui -

1 pui intreg
sare
piper
ulei
putina apa

- pentru pilaf -

250 gr. orez cu bobul lung
1 - 1/2 l. apa
2 cepe
1 morcov
sare
patrunjel

Preparare :

 Se spala si se portioneaza puiul, apoi se condimenteaza cu sare si piper.
 Intr-o tava se pune putin ulei si apa si se aseaza bucatile de carne, dupa care se baga in cuptorul preincalzit.
 Se tine la foc mediu, iar cand devine rumen deasupra, se intoarce pe partea cealalta.
 Se stropeste din cand in cand pe deasupra, cu zeama din tava.
 Este gata cand s-a rumenit pe ambele parti.

 Pentru pilaf, se curata ceapa, se spala si se toaca, iar morcovul se taie felii (rondele) subtiri.
 Intr-un tuci se pune uleiul la incins si se adauga legumele si sare dupa gust.
 Cand acestea s-au calit si ceapa devine sticloasa, se pune orezul mestecand bine, apoi se adauga apa.
 Se fierbe la foc mic mestecand din cand in cand, pana ce apa scade si bobul de orez se umfla.
 La final se presara patrunjel  tocat.

Merge tare bine cu o salata de varza si marar.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu