vineri, 20 ianuarie 2012

Spaghete cu sunca si sos de branza

Pentru iubitorii de paste si nu doar... :) papa bun !
 
             
Ingrediente :

400 gr spaghete
400 gr sunca presata
2 cepe
2 ardei grasi
6 linguri ulei
100 ml vin alb
400 gr smantana
300 gr branza topita
sare si piper (dupa gust)
patrunjel verde

Preparare :

Spaghetele se fierb in apa cu sare conform indicatiilor de pe ambalaj, apoi se trec printr-un jet de apa rece si se pun intr-o strecuratoare la scurs.
Se toaca ceapa marunt si se caleste in ulei, cand este gata se adauga vinul indoit cu putina apa si se lasa 10 min. sa fiarba inabusit.
Se adauga smantana si branza topita si se amesteca bine.
Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si patrunjel tocat marunt si se mai tine pe foc 2-3 clocote.
Se pun spaghetele in sos si se amesteca usor, se adauga sunca taiata cubulete si ardeiul gras taiat felii (fasii).
Se servesc calde.

Pofta buna !!!



                                   


                                        

9 comentarii: