miercuri, 3 august 2011

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor, simplu de facut, fara "pretentii" dar savurosi si ideali.

  

Ingrediente :

1 si 1/2 kg cartofi
3 cepe potrivite
ulei, apa
sare si piper dupa gust
cimbru uscat
1 lingura pasta tomate

Preparare :

 Se curata cartofii, se spala si se taie felii la dimensiunile dorite.
 Ceapa se curata, se spala si se toaca solzisori.
 Se sareaza toate, se potrivesc de piper si se aseaza in tava in care am pus uleiul si putina apa, dupa care dam la cuptorul preincalzit.

 Cand cartofii sunt aproape gata, se amesteca intr-o craticioara lingura de pasta de tomate cu un paharel de apa si cimbrul uscat si se lasa la fiert pana da in clocot.
 Acest amestec se toarna peste cartofi si se mai lasa la cumtor pentru inca 10-15 min.

 Se servesc calzi, fie ca fel principal, fie serviti ca si garnitura alaturi de friptura.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu